GSA’ere kåret til Årets Sosiale Entreprenør

Epleslang med GSA’erne Anne Dubrau og Eva Hugenschmidt i spissen ble kåret til Årets Sosiale Entreprenør på velFERDskonferansen 2013.

Kort sagt plukker Epleslang frukt i private hager og selger mosten. Det er kanskje ikke fullt så «snikete epleslang» som da du vokste opp, fordi frukthøstingen skjer fullt lovlig og etter invitasjon fra noen av Oslo bys hageeiere. Frukten som høstes ville ellers råtnet vekk, og eplehøsterne er mennesker med nedsatt funksjonsevne som ikke har mange andre tilbud i arbeidsmarkedet.

Epleslang

Ideen til Epleslang kom da Annes fem år gamle datter kom hjem med armene fulle av smakfull fangst fra nabolaget – fordi det var jo så mye som ikke ble spist.. På forkurset til Gründerskolen møtte Anne og Eva hverandre og oppdaget samtidig sin felles undring over at ikke mer frukt fra norske hager ble utnyttet.

I august 2012, rett etter hjemkomsten fra utenlandsoppholdet i Boston med Gründerskolen, startet den første innhøstingen av epler. I månedene etter har fire personer jobbet for Epleslang, først med epleplukking, så med å klistre etiketter på flasker.

Å reise ut med Gründerskolen lærte meg enormt mye på få måneder. Det er jo så mye man må kunne noe om når man starter en bedrift, som forretningsplan, markedsføring, salg, økonomi og ledelse. Gjennom internshipet i Boston fikk jeg både nye impulser og mange muligheter til praktisk læring, sier Dubrau.

GSA er veldig stolte over kåringen av Epleslang som Årets Sosiale Entreprenør og ønsker lykke til videre!

(Kilde: UiO)

2 kommentarer om “GSA’ere kåret til Årets Sosiale Entreprenør

  1. Is this blog post made on Wp? I’m curious if there is a sharing functionality on here that I can publish it on my own website as well? I’m on Wp
    operating system also.

Legg igjen en kommentar