– Som å bli ansatt i en ny gründerbedrift hver time

GSA-medlem Marius Korum jobber i dag med å bistå gründere med råd og tilrettelegging i oppstartfasen. En jobb hvor han drar nytte av sine egne erfaringer som han opparbeidet seg gjennom Gründerskolen. 

GSA-medlem Marius Korum bistår gründere med råd  gjennom sin jobb i Hedmark Kunnskapspark
Marius Korum bistår gründere med råd gjennom sin jobb i HKP

Marius Korum (25) var våren 2013 i Houston på Gründerskolen som en del av sin master i entreprenørskap og innovasjon ved NMBU. Etter endt mastergrad fikk han jobb i traineeprogrammet til Trainee Innlandet, hvor han de neste to årene skal arbeide i tre ulike virksomheter i innlandsregionen. I dag jobber han i dag i Hedmark Kunnskapspark (HKP) (www.hkp.no), hvor han blant annet bistår gründere og potensielle gründere med råd. Daglig møter Marius gründere som alle står ovenfor en rekke av de utfordringer ved gründerskap Marius ble kjent med gjennom sin tid som masterstudent og gjennom Gründerskolen. I samarbeid med erfarne kolleger i HKP bruker Marius sine erfaringer til å hjelpe gründerne å unngå potensielle fallgruver i gründerløypa. ”Vi ser mange gründere som er forelsket i produktet sitt. Vår oppgave er ofte å få gründerne forelsket i markedet for å øke sannsynligheten for at produktet treffer dette.” Marius ser også på sin stilling i HKP som en mulighet til å suge til seg verdifulle erfaringer og kunnskap om entreprenørskap i praksis som han senere kan utnytte dersom han en dag selv velger å etablere egen virksomhet.

Arbeidsdagen min er som om jeg blir ansatt i en ny gründerbedrift fra time til time. Den ene timen sitter jeg å diskuterer hvordan produksjonskostnader for en leskedrikk kan reduseres, den neste timen sitter jeg i det samme møterommet og diskuterer hvordan velferdsteknologi kan selges inn til landets kommuner. Dette gir verdifullt innsyn i en rekke ulike bransjer og markeder”.

I Houston jobbet Marius i OrthoAccel Technologies Inc, som er en (i norsk målestokk) mellomstor bedrift som utvikler et tannhelseprodukt som har til formål å effektivisere bruk av tannreguleringer. ”Jeg hadde svært varierte arbeidsoppgaver – alt fra å gjennomføre tekniske tester av produktet og utarbeide tekniske dokumenter, til å gjennomføre markedsføringsrelaterte arbeidsoppgaver. Dette oppholdet var utrolig lærerikt!” HKP skal bidra til etablering av flere innovative, kunnskapsbaserte virksomheter i Hedmark. Som et verktøy for dette arbeidet, har HKP en inkubatortjeneste. Her får gründere tett oppfølging i to år på alt fra det praktiske med å etablere en bedrift, sikring av rettigheter, utvikling av forretningsmodell og forretningsplan og ikke minst hjelp med å innhente både privat og offentlig finansiering. I dag har HKP tre strategiske bransjemessige satsningsområder basert på identifiserte styrker og muligheter i Hedmark: 1) Bioøkonomi, 2) IKT
og 3) Kunnskapsintensiv forretningsmessig tjenesteyting (KIFT). HKP hjelper også gründere med idéer som ikke faller innenfor disse satsningsområdene, og er kontinuerlig på utkikk etter spennende gründere og idéer å jobbe med og bære frem mot lønnsom vekst. Det er ingen krav til hvor langt i idéutviklingsfasen / forretningsutviklingsfasen en gründer eller en bedrift har kommet for at man kan ta et uforpliktende møte for å få avklart hvordan HKP kan bistå gründeren/bedriften i arbeidet med å bære frem sin forretningsidé, og om forretningsidéen har potensial til å tilfredsstille de krav som legges til grunn for å ta opp idéen til det 2-årige inkubasjonsløpet. Som et alternativ til HKPs inkubator, tilbyr HKP også konseptet Startup Hamar. Startup Hamar er et lavterskeltilbud tilgjengelig for alle som går med en forretningsidé i magen – uavhengig av hvor mye idéen er utviklet. I Startup Hamar får man som potensiell gründer muligheten til å sitte i et arbeidsmiljø med likesinnede gründerspirer, og sammen med HKPs forretningsutviklere avklare hvorvidt den aktuelle forretningsidé har potensialet som kreves for å tas opp i HKPs inkubator for videre utvikling eller om den bør videreutvikles på andre arenaer. Er du en potensiell gründer og befinner du deg i Hedmarksområdet? Eller har du spørsmål om HKPs inkubatortjeneste eller Startup Hamar? Ta kontakt med Marius (marius@hkp.no).

De ansatte i HKP bistår deg og din gründerbedrift til å ta de riktige valgene i oppstartsfasen.
De ansatte i HKP bistår deg og din gründerbedrift til å ta de riktige valgene i oppstartsfasen.